Welke wearable past bij mij?

Er bestaan een heleboel verschillende soorten wearables. Om een keuze te kunnen maken uit het ruime aanbod is vooral deze vraag belangrijk: waarvoor wil jij je wearable gebruiken?

Hieronder leggen we uit welke types wearables er zijn en voor welke situaties ze geschikt zijn. We koppelen hier direct het assortiment van Henrotech aan zodat jij meteen bij de juiste wearable terecht komt!

We maken een opsplitsing in deze categorieën: activity trackers, sporthorloges, smartwatches en wearables voor kids. Als extra categorie gaan we ten slotte in op een aantal gadgets die onmisbaar zijn voor trekkings in de bergen.

 

 

 

Activity Trackers 

Activity trackers zijn voornamelijk gericht op het monitoren van je gezondheid (je aantal stappen, verbruikte calorieën, hartslag, slaapkwaliteit). Daarnaast kan je op de meeste activity trackers ook je sportprestaties bekijken. Mocht je echt diepgaande inzichten in je sportprestaties willen, dan is een sporthorloge misschien toch een betere match. Activity trackers draag je meestal om je pols en staan bekend om hun lange batterijduur; gemiddeld gaat deze makkelijk een week mee.

 

Beurer activity tracker AS80

Deze stappenteller is uitgerust met 2 handige tracking functies die zowel uw activiteiten overdag als 's nachts registreren.  De sensor registreert continu elke fysieke activiteit en bewaakt ook de kwaliteit van uw slaap.

 

 

 

 

Beurer activity tracker AS81

Deze Beurer activiteitensensor registreert alle lichamelijke activiteiten en bewaakt uw slaapkwaliteit.  De stappenteller heeft een stijlvol en eenvoudig design.

 

 

 

Sporthorloges & smartwatches

Sporthorloges geven het meest geavanceerde inzicht in je sportprestaties. Deze raden wij aan voor gedreven sporters. Goede sporthorloges zijn over het algemeen wat duurder dan de hierboven besproken activity trackers, maar daar tegenover staan de meest nauwkeurige meetwaarden waarmee jij makkelijk  naar een hoger level kan evolueren.

Smartwatches zijn perfect te gebruiken in combinatie met je smartphone. Je kan er je favoriete notificaties op ontvangen of verschillende apps op downloaden. Op je smartwatch kun je ook je gezondheid en sportprestaties monitoren, maar in mindere mate dan met een activity tracker of sporthorloge.

Tegenwoordig zijn er heel wat wearables op de markt die de functies van een activity tracker en sporthorloge combineren met smart functies zoals notificaties en apps. The best of both worlds!

 

 

Garmin Forerunner 55

De Garmin Forerunner 55 is een gps-sporthorloge dat verder gaat dan enkel tempo- en hartslag statistieken. Dit model is de perfecte match voor een sporter die veel data uit zijn horloge wil halen op het gebied van hardlopen.

 

 

 

 

Garmin Instinct 2S

Deze robuuste smartwatch is stevig genoeg om je bij te houden en uniek genoeg om bij je stijl te passen. Train op jouw manier met de ingebouwde sport apps op je pols!

 

 

 

 

 

Gps Watch Fenix 6 Solar

Met een Power Glass™ lens kan deze smartwatch opladen via zonne-energie. Dankzij de aanpasbare powermanager opties blijft deze watch wekenlang actief en dus altijd klaar voor gebruik.

 

 

 

 

Gps Watch Forerunner 745

Deze gps-hardloop smartwatch is gemaakt voor hardlopers en triatleten die gedetailleerde trainings-statistieken en workouts op het toestel nodig hebben, gecombineerd met smartwatch functies zoals muziek synchroniseren en contactloos betalen. 

 

 

Kids

Een smartwatch voor kinderen is gemiddeld minder krachtig maar wel betaalbaarder dan de  smartwatches voor volwassenen. Ze zijn speciaal ontworpen met jongere leeftijdsgroepen in gedachten. Er zijn wearables met apps en spelletjes en sommige hebben zelfs een ingebouwde camera om selfies mee te nemen. Andere watches zijn volwaardige communicatieve gadgets die telefoongesprekken, oudercontrole en gps-tracking ondersteunen.

In ons assortiment hebben we een aantal wearables speciaal ontworpen voor de noden van kinderen en hun ouders.

 

Maak bewegen leuk!

Vivofit Junior 3 

De vivofit jr. 3 is niet alleen een fitness-tracker voor kinderen. Het is een interactieve ervaring waarbij de activiteiten van je kind spannende app-avonturen ontgrendelen. Waar je kind zich ook bevindt, deze watch houdt stappen, slaap en dagelijkse activiteiten bij.

 

 

 

Met een gerust hart 

De BELIO© ProKids 28

De BELIO© ProKids 28 is een gps-horloge met SOS functie. Het is een smartwatch voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder, die werkt met een eigen app BELIO 4G, exclusief gemaakt voor deze kinderhorloges. Deze wearable voor kinderen heeft heel wat functies in huis: het is waterdicht, voorziet gps-positionering, je kan het verbinden met wifi, is voorzien op videobellen en spraakberichten, heeft een camera en je kan er veiligheidszones op instellen.

 

 

Alpiene Avonturen

Begeef je buiten de platgetreden paden tijdens je wandeltochten en beleef zo nieuwe avonturen. Deze robuuste toestellen kan je overal mee naartoe nemen om je exacte locatie bij te houden, waar je ook bent. 

 

Garmin Gps-toestellen

Garmin - eTrex 10 GPS    Garmin - eTrex 22x GPS    Garmin - eTrex 32x GPS

De Garmin eTrex serie is een van de langstlopende series van Garmin. Door de jaren heen zijn de toestellen steeds geavanceerder geworden. Kaarten downloaden werd mogelijk, het geheugen is uitgebreider, het toestel werd voorzien van een kleurenscherm en de ontvangst werd verbeterd.

 

 

 

 

Satellietcommunicatie

Garmin inReach Mini 2

Dankzij de wereldwijde satellietverbinding blijf je verbonden, zelfs wanneer mobiele telefoons geen bereik hebben. Deze compacte wearable helpt je zo om onbezorgd op avontuur gaan, zonder extra gewicht toe te voegen aan je bagage.

 

 

 

 

Lawine uitrusting

Barryvox Package Pro Light 

De Barryvox® Package Pro Light is een set lawine uitrusting voor meer veiligheid tijdens freeriden, off-piste afdalingen en skitochten. Het bevat de digitale 3-antenne Barryvox® lawinepieper, de Alugator Pro Light lawineschep en een Carbon Probe 280  lawinesonde. 

 

Hopelijk hebben we je een aantal handvaten kunnen aanreiken om de keuze voor een wearable iets makkelijker te maken. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem gerust contact met ons op!