Nieuws

Slaap zacht met de juiste slaapzak

29 augustus 2022
Slaapzakken heb je in vele soorten, maten en kleuren. Maar hoe kies je nu uit dat grote aanbod de slaapzak die het best aansluit bij jouw wensen? In deze blog vind je enkele tips waarop je kan letten bij je volgende aankoop en hebben we een aantal toppers voor je op een rijtje gezet.

Welke wearable past bij mij?

20 juli 2022
Er bestaan een heleboel verschillende soorten wearables. Om een keuze te kunnen maken uit het ruime aanbod is vooral deze vraag belangrijk: waarvoor wil jij je wearable gebruiken? We leggen uit welke types wearables er zijn en voor welke situaties ze geschikt zijn. We koppelen hier direct het assortiment van Henrotech aan zodat jij meteen bij de juiste wearable terecht komt!

Welke trekking pole is de beste keuze voor mij?

12 mei 2022
Bij Henrotech kun je sinds kort ook terecht voor wandelstokken. Met uiterste zorgvuldigheid hebben wij een selectie trekking poles van Exel aan ons assortiment toegevoegd. Tijdens onze research leerden wij dat de juiste wandelstok kiezen niet voor iedereen zo evident is en er enige kennis van zaken bij komt kijken. Weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je in deze blog op weg!

10% korting op alle producten in februari.

01 februari 2022
Geniet van 1 februari tot en met 28 februari van 10% korting op het volledige gamma van Henrotech.

Korting voor leden BAC Antwerpen

25 januari 2022
Leden van BAC Antwerpen (Belgische Alpine Club Antwerpen) kunnen nu korting krijgen bij Henrotech op het gehele assortiment. We leggen je stap voor stap uit hoe je deze korting kunt activeren.

Teken(beten): een klein maar niet te onderschatten venijn

23 september 2021
Niets werkt zo goed om te ontspannen als een stukje groen. Tijdens de COVID-19 pandemie zijn we dan ook massaal de natuur in getrokken. Picknicken in het park, wandelen in de natuur, maar ook onze eigen achtertuin hebben we volop benut. Niet alleen wij zijn momenteel veel buiten te vinden, ook teken zijn er erg talrijk! Deze blogpost is bedoeld om je wat meer uitleg te geven over deze insecten en waar je op moet letten mocht je met hen in aanraking komen.

MIR: hét merk voor spirometrie.

29 juni 2021
Sinds het begin van de corona pandemie is de wereld om ons heen in heel wat opzichten veranderd. Mondmaskers zijn een normaal onderdeel geworden van ons leven, en we zijn met z’n allen ervan bewust geworden hoe belangrijk het is om onze gezondheid goed te monitoren. Meer specifiek staat de gezondheid van onze longen en de algemene ademhalingsfunctie in de schijnwerpers. MIR (Medical International Research) voorziet in de behoefte om ons welzijn op te volgen met innovatieve technologie rondt spirometrie, oximetrie en mobiele gezondheid.

Gezonde lucht voor een gezond lichaam.

31 mei 2021
Gemiddeld brengen we een groot deel van ons leven door binnenshuis. De lucht die we gedurende die tijd inademen, beïnvloedt mee onze gezondheid. Een gezonde atmosfeer in huis kan je mee helpen behouden door goed te ventileren en het gebruik van vervuilende stoffen zo veel als mogelijk te vermijden. In bepaalde gevallen kan een luchtzuiveringstoestel hierbij een welkome aanvulling bieden.

Welk type zuurstofconcentrator past het best bij mij?

18 mei 2021
Je kreeg net te horen gekregen dat je moet starten met zuurstoftherapie. Omdat je lijdt aan een ernstige vorm van COPD (rokerslongen), longkanker, longfibrose of COVID-19, is het zuurstofgehalte in je bloed erg laag. Maar geen paniek! Dat valt eenvoudig op te lossen door jezelf extra zuurstof te laten toedienen via de neus. Je hart en longen zullen op die manier minder hard moeten werken om het zuurstof in je bloed te krijgen, waardoor je minder snel vermoeid raakt.

Voorkom benauwdheidsklachten en vastzittend slijm met deze PEP-systemen

13 februari 2021
Slijm ophoesten is geen pretje! Vraag dat maar aan iemand met mucoviscidose, chronische bronchitis, astma of COPD (rokerslongen). Bij het ophoesten worden hun instabiele luchtwegen namelijk ‘toegedrukt’ door de verhoogde druk, wat leidt tot benauwdheidsklachten enerzijds en vastzittend slijm anderzijds. Een PEP-systeem zorgt ervoor dat er in de bronchiën een bovendruk (PEP of Positive Expiratory Pressure) gecreëerd wordt bij de uitademing, waardoor een instorting van de luchtwegen tot diep in de vertakkingen verhinderd wordt.

Pagina's