Nieuws

Voorkom benauwdheidsklachten en vastzittend slijm met deze PEP-systemen

13 februari 2021
Slijm ophoesten is geen pretje! Vraag dat maar aan iemand met mucoviscidose, chronische bronchitis, astma of COPD (rokerslongen). Bij het ophoesten worden hun instabiele luchtwegen namelijk ‘toegedrukt’ door de verhoogde druk, wat leidt tot benauwdheidsklachten enerzijds en vastzittend slijm anderzijds. Een PEP-systeem zorgt ervoor dat er in de bronchiën een bovendruk (PEP of Positive Expiratory Pressure) gecreëerd wordt bij de uitademing, waardoor een instorting van de luchtwegen tot diep in de vertakkingen verhinderd wordt.

Hoe moet je aerosollen bij je baby?

07 februari 2021
Baby’s zijn enorm gevoelig aan luchtwegeninfecties, zoals bronchiolitis (ontsteking van de kleine luchtwegen) en laryngitis (strottenhoofdontsteking). Hun luchtwegen zijn niet alleen veel fragieler dan die van volwassenen, maar hun weerstand is ook nog onvoldoende ontwikkeld. Aangezien je baby niet bewust kan inhaleren, wordt er vaak beroep gedaan op aerosol.

3 must-haves om de strijd aan te gaan met het coronavirus

24 januari 2021
Helaas raast het coronavirus nog steeds door ons land. Het virus houdt lelijk huishouden, waardoor we opnieuw in lockdown gingen. We zijn allemaal aangewezen op onze eigen woning en hebben collectief huisarrest. Het is dus van groot belang dat we ons goed wapenen tegen het virus, zowel binnen als buiten onze woning.

Mondmaskers: ik bescherm jou, jij beschermt mij

24 januari 2021
In sommige Aziatische landen is het gebruik van mondmaskers reeds ingeburgerd. Het stukje stof domineert er zelfs het straatbeeld. Zij ondervonden dan ook weinig weerstand tegen het dragen van een mondmasker als maatregel voor de volksgezondheid. Voor hen is het een manier om te zeggen: ik bescherm jou en jij beschermt mij. Het coronavirus is namelijk niet de eerste pandemie die ze moeten trotseren. Denk maar aan de SARS-uitbraak van 2002. Voor ons, Belgen (en bij uitbreiding westerlingen), is het dragen van een mondmasker nieuw.

Thuismonitoring voor coronapatiënten mogelijk door saturatiemeter

14 januari 2021
Dagelijks worden er een tienduizendtal mensen getest op het coronavirus. (Geen pretje als je het ons vraagt!) Daarvan testen er een duizendtal positief en belanden er een honderdtal in het ziekenhuis. Dat zijn hallucinante cijfers, maar helaas de harde realiteit … Dankzij thuismonitoring kunnen coronapatiënten eerder ontslagen worden uit het ziekenhuis en thuis verder herstellen.

5 tips om aerosol toe te dienen bij je kind

10 januari 2021
Wanneer ouders te horen krijgen dat hun kind moet aerosollen, zakt de moed al in hun schoenen. Dat wordt een lastig karwei: het ziet er niet alleen angstaanjagend uit, maar het geeft ook een vreemd gevoel. Toch is aerosollen de aangewezen methode bij luchtwegproblemen, zéker bij kinderen!

Gratis doos mondmaskers bij bestelling vanaf 300 euro

06 januari 2021
Henrotech denkt aan uw gezondheid. Ontvang in januari en februari bij een bestelling van meer dan 300 euro een doos gratis mondmaskers.

Aerosol, de aangewezen methode bij luchtwegproblemen

04 december 2020
Wie problemen heeft in de luchtwegen, moet aerosollen. Tot zover reikt onze kennis. Maar wat is aerosol eigenlijk?

Corona

15 maart 2020
De afgelopen dagen was het super druk op onze webshop. Jammer genoeg heeft dat succes ook een aantal negatieve gevolgen. We willen je op de hoogte brengen dat door de enorme stijging in bestellingen en de extra veiligheidsmaatregelen die we nemen voor onze medewerkers, de wachttijden voor leveringen momenteel zeer sterk oplopen. Al onze medewerkers en ook de leveranciers die instaan voor de bezorging, zetten alles op alles om bestellingen binnen een aanvaardbare termijn te leveren maar hou sowieso rekening met een vertraging.

Corona : Online kun je 24/7 blijven shoppen bij Henrotech

14 maart 2020
Steeds meer steden en/of landen gaan stilaan in lockdown, wat in heel wat sectoren voor problemen zorgt. Helaas heeft onze sector ook te kampen met de gevolgen van dit coronavirus. Sommige fabrieken sluiten de deuren volledig, de productie van bepaalde producten alszijnde desinfectie kunnen de grote hoeveelheden aan bestellingen nog moeilijk verwerken. Hierdoor kan het zijn dat de leveringen enige vertraging oplopen. Wij danken u voor uw begrip.

Pagina's