3 must-haves om de strijd aan te gaan met het coronavirus

Helaas raast het coronavirus nog steeds door ons land. Het virus houdt lelijk huishouden, waardoor we opnieuw in lockdown gingen. We zijn allemaal aangewezen op onze eigen woning en hebben collectief huisarrest. Het is dus van groot belang dat we ons goed wapenen tegen het virus, zowel binnen als buiten onze woning. Wat als je knuffelcontact of huishoudhulp over de vloer komt? Of je komt net terug van de supermarkt? 

Gelukkig kan je zelf heel wat voorzorgsmaatregelen nemen met de volgende drie must-haves:

1. Chirurgische mondmaskers

Iedereen weet ondertussen dat het dragen van een mondmasker de verspreiding van het coronavirus tegengaat. De overdracht gebeurt voornamelijk via druppeltjes speeksel die verspreid worden door hoesten, niezen en zelfs praten. Zoals je reeds kon lezen in onze vorige blogpost, kies je als particulier best voor een chirurgisch mondmasker. Chirurgische mondmaskers vangen uitgestoten druppeltjes op bij het uitademen en bieden zo bescherming aan je onmiddellijke omgeving. Let erop dat ze CE en FDA gecertificeerd zijn, zo ben je zeker van de kwaliteit!

2. Virusdodende handgels

Als je je buitenshuis bevindt, dan raken je handen heel wat aan: een winkelkar, deurklinken, leuningen …  Om te voorkomen dat je ziek wordt, is het belangrijk om zo min mogelijk met je handen aan je gezicht te komen. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan! 

Daarom is het belangrijk om altijd je handen goed te wassen. Helaas heb je niet altijd water en zeep in de buurt. In dat geval is het handig om een virusdodende handgel op zak te hebben. Hier heb je een overzicht van de meest doeltreffende virusdodende handgels:

  • Spirigel Complete wordt vooral gebruikt in ziekenhuizen, medische praktijken en bij thuiszorg. 
  • Skinman Soft Protect is speciaal ontworpen voor veelvuldig gebruik en is dus uiterst huidvriendelijk. 

Verkies je om zo weinig mogelijk aan te raken vooraleer je je handen ontsmet? Dan hebben we ook enkele handhygiënesystemen in ons assortiment:


3. Desinfectiemiddelen

Door goed schoon te maken verklein je het risico om ziekteverwekkers aan te raken en binnen te krijgen. Maar wat als er iemand in jouw woning (geweest is die) positief test? In dat geval moet je het grof geschut bovenhalen en desinfecteren! 

Dit zijn onze beste desinfectiemiddelen waarmee het coronavirus geen schijn van kans maakt:

  • Incidin OxyFoam is een spray die zowel reinigt als desinfecteert. Het is werkzaam tegen een breed scala aan bacteriën en virussen.
  • Umonium38 Medical Spray reinigt, ontvet én desinfecteert. Het is zowel bacteriedodend, schimmeldodend als virusdodend.
  • Umonium38 Air Control bestrijdt onaangename geuren en zuivert de lucht van virussen, bacteriën, schimmels en gisten.

Zoals je ziet, kan je zelf heel wat zaken ondernemen om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Neem alvast een kijkje in onze webshop en haal deze drie must-haves in huis.