Gezonde lucht voor een gezond lichaam.

Gemiddeld brengen we een groot deel van ons leven door binnenshuis. De lucht die we gedurende die tijd inademen, beïnvloedt mee onze gezondheid. Een gezonde atmosfeer in huis kan je mee helpen behouden door goed te ventileren en het gebruik van vervuilende stoffen zo veel als mogelijk te vermijden. In bepaalde gevallen kan een luchtzuiveringstoestel hierbij een welkome aanvulling bieden.

 

Wat doet een luchtzuiveraar?

Een luchtzuiveraar filtert nauwkeurig verschillende onzuiverheden uit de lucht in huis. Denk hierbij aan stof, allergenen zoals pollen, rook partikels, geur, bacteriën en zelfs toxische gassen. Het toestel zuigt luchtdeeltjes aan, haalt die door een speciaal ontworpen filter en blaast daarna de fris gezuiverde lucht terug in de kamer. Op die manier kan u allergische reacties of aandoeningen aan de luchtwegen verlichten of zelfs voorkomen.   Er bestaan heel wat verschillende modellen binnen het gamma aan luchtzuiveraars. Daarbij zijn de grootste verschillen het soort filter dat gebruikt wordt en de grootte van de ruimte die het apparaat kan schoonmaken.

 

Een stap verder dan luchtzuivering: sterilisatie.

Traditionele luchtzuiveraars zijn algemeen bekend, relatief democratisch in prijs en breed verkrijgbaar. Zij vormen een belangrijke eerste stap naar een gezondere luchtkwaliteit in huis. Een volgende stap in de optimalisatie van uw luchtkwaliteit kan lucht sterilisatie zijn. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een UV-C licht filter. Uit steeds meer studies blijkt dat aerosolen een grote rol spelen in de overdracht van het coronavirus. Daardoor is de kans op besmetting groter in een onvoldoende geventileerde ruimte. Het steriliseren van de lucht in een binnenruimte is in de huidige omstandigheden dan ook geen overbodige luxe. Lucht desinfectie via UV-C licht is een effectieve en beproefde methode van desinfectie. UV-C licht maakt het namelijk mogelijk om de meeste soorten micro-organismen zoals bacteriën, schimmels, gisten en virussen te neutraliseren.

In ziekenhuizen worden deze luchtzuiveraars met sterilisatie al veelvuldig gebruikt. Omwille van de strijd tegen COVID-19 merken we dat ook gezinnen vandaag steeds meer het belang van deze apparaten inzien.  Ons aanbod voorziet daarom een scala aan toestellen dat varieert van een grootschalig ziekenhuis formaat tot modellen die voorzien zijn voor kleinschaliger gebruik thuis. 

 

Onderhoud van uw luchtzuiveraar

De meeste luchtzuiveringsapparaten maken gebruik van filters en/of UV-C lampen om de lucht te reinigen. Beide systemen hebben specifieke noden qua onderhoud, zodat de kwaliteit van het klimaat in huis optimaal kan gegarandeerd blijven.

Filters

Veel systemen werken met een verwisselbare filter. Naar verloop van tijd raken deze filters verzadigd en dan is het dus tijd om ze  te vervangen. De levensduur van een filter is afhankelijk van het type en de hoeveelheid vervuiling die hij te verwerken krijgt. De meeste fabrikanten voorzien een indicatie van deze periode op de verpakking, terwijl sommige apparaten zelfs uitgerust zijn met een handige indicator die aangeeft wanneer de filter aan vervanging toe is. 

 

UVC-lampen

Wanneer u in het bezit bent van een apparaat dat gebruik maakt van UV-C lampen, zullen die op een gegeven moment ook vervangen moeten worden. Alle UV-C lampen hebben namelijk een gelimiteerd aantal branduren. Wanneer deze lampen aan vervanging toe zijn, wordt u daarvan in de meeste gevallen op de hoogte gebracht door de geïntegreerde indicator van uw toestel. 

Goed om weten: de vervangingstermijn van de filter en de UV-C lampen is over het algemeen niet dezelfde. In veel gevallen kan de filter dus ook blijven werken zonder de UV-C functie. 

 

Ontdek ons aanbod luchtzuiveraars

 

Lanaform - Air purifier 155,00

Deze luchtzuiveraar werkt met een ingebouwde filter met 3 lagen en een uv-lamp. Dankzij deze werking kan de Lanaform Air purifier zo tot 95% van de verontreiniging in de vorm van deeltjes of gas uit de lucht verwijderen.

 

Hextio Luchtzuiveraar (sterilisatie) 342,05

Het "Radic8 Concept" in dit apparaat gaat een stap verder en steriliseert in een tweede stap de lucht met UV-C lampen, opgesteld in een matrix van titaniumdioxidefilters.  Het resultaat is een verbeterde luchtflow, waarbij ook de kleinste (en bovendien meest schadelijke) luchtpartikels gezuiverd worden.

 

Hextio VK-401 Blue Luchtzuiveraar - Viruskiller 2172,45

De VK-401 luchtzuiveraar is de beste all-rounder voor middelgrote tot grote ruimtes.  De radic-8 VK-401 zuivert én steriliseert probleemloos (max 60 m²) door een combinatie van een voorfilter, actieve koolstoffilter en de reactorcel met 8 UV-C lampen met titaniumoxidefilters.