MIR: hét merk voor spirometrie.

 

Sinds het begin van de corona pandemie is de wereld om ons heen in heel wat opzichten veranderd. Mondmaskers zijn een normaal onderdeel geworden van ons leven, en we zijn met z’n allen ervan bewust geworden hoe belangrijk het is om onze gezondheid goed te monitoren. Meer specifiek staat de gezondheid van onze longen en de algemene ademhalingsfunctie in de schijnwerpers. MIR (Medical International Research) voorziet in de behoefte om ons welzijn op te volgen met innovatieve technologie rondt spirometrie, oximetrie en mobiele gezondheid.

 

MIR producten.

MIR – Medical International Research produceert innovatieve technologie voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en hun patiënten met longziektes. Door een reeks nieuwe, betrouwbare en gebruiksklare smartphone-compatibele Smart-apparaten helpen zij uitgebreide persoonlijke gezondheidsmonitoring mogelijk te maken.

 

Wat is spirometrie?

Spirometrie is een simpele test waarbij de functionaliteit van de longen wordt geëvalueerd.  Voor deze test gebruik je een klein apparaatje een spirometer ( afgeleid van ‘spirare’, wat ademhalen betekent). De test bestaat uit het zo diep mogelijk inademen om vervolgens  zo krachtig mogelijk uit te ademen in het toestel. Spirometrie draagt bij tot het opvolgen van de 3 vitale lichaamsfuncties:   de ademhaling, circulatie & bewustzijn. 

 

Wat is oxymetrie?

Bij oxymetrie wordt het zuurstofgehalte in het bloed gemeten door een saturatiemeter of oximeter. Dit apparaatje stuurt een in golflengte nauwkeurig begrensde lichtbundel door de vingertop (waar zich een pulserend vaatbed bevindt) en berekent zo de hoeveelheid oxyhemoglobine. .Ook het monitoren van deze parameters van onze gezondheid is tijdens de COVID-19 pandemie cruciaal gebleken en stelt ons in staat om de vitale functies op te volgen.

 

MIR assortiment bij Henrotech

Bij Henrotech vind je een uitgebreid assortiment van MIR-producten. Hieronder hebben we een aantal producten voor persoonlijk gebruik op een rijtje gezet:

Vind hier ons volledige assortiment MIR-producten.

 

BuyBack actie tot september!

Tot en met 30 september 2021 heeft MIR een speciale terugkoop promo op hun grotere toestellen. Wanneer je een oud toestel inlevert ontvang je 20% korting op een nieuw MIR toestel. Meer weten over deze actie?

 

Heeft u nog vragen over onze MIR producten of over spirometrie en oxymetrie in het algemeen? Aarzel niet om ons te contacteren voor persoonlijk advies.